Tio budgetvänliga städtips för hemstädning och rengöring

smarta städtips för hemmet

Vill du ha städtips? Okej, jag är ett städfreak, jag erkänner! Jag gillar mitt golv sopat, duschen skrubbad och heltäckningsmattorna dammsugna. Men jag är också på en rätt tight budget vilket betyder att jag inte kan köpa alla nya städapparater som kommer ut på marknaden, eller varje skinande men inte dyrt, fast miljövänligt, rengöringsmedel som jag blir imponerad över. Men jag kan fortfarande hålla min lägenhet klanderfri oavsett. Så här gör jag det:

10 städtips som du sparar pengar och tid på

  1. Gör det mesta av diskvattnet

Jag är lite besatt av mitt märke av diskmedel med lavendel och använder det till nästan allting. Genom att droppa i några droppar av det i en hink med vatten får jag mina köksgolv så rena att jag skulle kunna äta från dem. Dessutom undviker jag att måsta köpa dyra och skadliga rengöringsmedel till golvet. Till min stora belåtenhet är diskmedlet också så verksamt att bara några droppar räcker. Jag använder det också till att ta bort fläckar och till att putsa fönstren.

  1. Samla på dig affärens egna märkesprodukter

Tro inte för en sekund att affärens eget märke är mindre kvalificerad till att städa bra än märkesprodukterna. Jag använder min lokala affärs märke av svampar, moppar, sopar, blekmedel och vad helst annat jag kan komma över. Men släng dock ett öga på ingredienserna. Om affärens egen märkesprodukt saknar en viktig ingrediens då tar jag det av det kända märket istället.

  1. Återanvänd, återanvänd, återanvänd

Sluta slänga gamla handdukar och t-shirts utan klipp dem i mindre bitar och använd som dammtrasa eller vanlig trasa. När jag gör detta så besparar jag sopstationerna på sopor och jag själv sparar pengar då jag slipper köpa pappershanddukar.

  1. Borax

Detta lilla underverk klarar av nästan allt på vår jord. Och vad som är ännu bättre, det är en naturlig substans som gör rengöringen rätt så miljövänlig. Jag använder det till att skrubba badrummet och köket, och även om jag inte provat detta ännu så kan man också använda det som tvättmedel. Men även om det är en naturlig produkt så kan det fortfarande vara giftigt om du sväljer det, så använd det med försiktighet och håll det borta från barn.

  1. Blanda ihop dina egna

Jag har sagt det många gånger att du borde leta på internet efter miljövänliga recept på rengöringsmedel och nu kommer en påminnelse. Rhonda Jean’s recept är några av de bästa som finns och hennes enkla städtips är också något att lyssna på. Jag gillar särskilt hennes recept på rengöringsmedel för diskhon.

  1. Följ bruksanvisningarna

Jag är alltid frestad att hälla i lite extra tvättmedel eller spraya duschen någon extra gång, men om jag kontrollerar mig så kommer mina rengöringsmedel att räcka mycket längre. Så kolla bruksanvisningarna och använd endast det mått som anvisas. Jag påstår inte att det kommer att bli lätt men du kommer att tacka mig när du ser hur mycket du sparar.

  1. Torka på lina

I byggnaden där jag har min lägenhet så kostar det tjugo kronor för varje maskin jag vill torka, så jag skippar oftast torktumlaren helt och hållet. Mina kläder blir mindre slitna och håller sin form längre. Dessutom så sparar jag pengar. Även fast du har tillgång till din egen torktumlare så kommer din elräkning vara betydligt lägre om du undviker att köra den så mycket som möjligt.

  1. Gör dig beredd på lite tufft arbete

Fläckar och kletiga rester längst ner i kylskåpet är ingen match för mig. Även om det kanske är lätt att sträcka sig efter rengöringsmedlet i första hand, så kanske räcker det med lite extra skrubbning. Så innan jag tar fram några giftiga medel så försöker jag för hand först med lite såpa, vatten och envishet.

  1. Vänta tills maskinen är full

Jag väntar alltid tills diskmaskinen eller tvättkorgen är full till toppen innan jag startar en maskin. Det kan vara utmanande för mitt tålamod eftersom jag ibland vill använda just de där jeansen som är smutsiga, men det sparar mig en hel del pengar istället.

  1. Upprätthåll

Jag ligger alltid steget före mina städuppgifter. Den lilla extra tiden jag spenderar nu idag gör att jag slipper spendera mer pengar på tuffare rengöringsmedel eller bekämpningsmedel för ohyra. Försök att städa ditt hem ordentligt ungefär en gång i veckan med dessa städtips. Om du behöver städhjälp, var inte blyg att kontakta vår städfirma i Södertälje för hemstädning till ett billigt pris!